417-422. Плюс-мінус тризіркові любовні псевдоісторичні романи, які я купила задешево або вхопила безкоштовно


Не варіаціями за "Гордістю й упередженням" єдиними.

The Duke's Wayward Wallflower by Maggie Dallen

Як-то кажуть, not great, not terrible. Але значно краще, ніж я очікувала від безкоштовної книжки.

Сюжет максимально сфокусований на романтичних стосунках між Фелісіті і герцогом М., не лишаючи якоїсь загадки (інтрига зі спадком не рахується, це було надто очевидно) чи цікавого розвитку персонажів. Однак виконання тексту доволі миле, кумедне, читається легко, я навіть змогла прочитати за один раз (а це про щось говорить, бо я намагалась читати кілька псевдоісторичних любовних романів — і не заходила далі 1 сторінки). Двоюрідні брат і сестра та тітка доволі чарівні, хоч, як і інші персонажі, накинуті одним мазком пензля. Але це хороший мазок — текст не лишає відчуття недомовленості чи зайвості.

Місцями, звісно, мені було незручно від того, що Фелісіті справді видавалася юним недосвідченим підлітком, а герцог М. — таки не в пушку вже. Ще й деякі його фразочки і думки про її юність... Таке враження, наче читаєш романтику між старшокласницею і 30-річним чоловіком. Енівей, спишемо це на троп подібної літератури.

Sensibly Wed by Kasey Stockton

І знову Фелісіті. Зовсім випадково дівчина, яка не любить галас юрби, потрапляє в компроментуючу ситуацію на балу і змушена вийти заміж за приємного незнайомця, який виявляється ще й доволі заможним і видатним парубком. От тільки одна проблемка: Фелісіті закохана в його брата.

Але нічого не вдієш, і Фелісіті обіцяє собі знайти спільну мову зі своїм чоловіком, який, між іншим, з самого початку в неї закохався, та намацати опору в новій ролі впливової дами впливової родини.

Непогана історія про героїню з соціальною тривожністю. Сподобалося, що вона намагається побороти це в собі, хоч у неї це й не завжди виходить.

Miss Fellingham's Rebellion by Lynn Messina

Кетрін — ваша типова синя панчоха, яка розв'язує всі проблеми в сім'ї. Тож коли вона дізнається, що її мати займалася разом із подругою дещо незаконною діяльністю, то береться покласти цьому край. А леді Арабелла (материна подруга), зустрівшись із Кетрін, натомість береться знайти їй чоловіка. Вона просить маркіза Деверілла — першого парубка на селі в королівстві — посприяти тому, щоб привернути увагу інших чоловіків до Кетрін, і дівчина це підслуховує. Але вона не знає, що і леді Арабелла хотіла засватати Кетрін маркізу, і сам маркіз закохався в Кетрін трішки раніше за випадкової зустрічі. Тож перед вами миле й коротеньке виконання тропу взаємного непорозуміння. На вечір саме те.

A Lady's Guide to Fortune-Hunting by Sophie Irwin

Усі мої улюблені тропи сходяться в одному місці, і навіть пістолет радує нас своєю появою в одній сцені.

Кітті Талбот має місію — якнайшвидше знайти собі багатого чоловіка, щоб врятувати себе та сестер від бідності після смерті батька. Їй би не довелося це робити, якби зрадливий наречений не скасував їхні заручини.

У Лондоні, заручившись підтримкою материної подруги й колишньої акторки, вона швидко знаходить собі ідеальну жертву — другого сина аристократичної родини, який ще зовсім зелений і легко ведеться на її маніпуляції. Їй навіть вдається зачарувати його матір, яка спершу ставилася до неї скептично.

І ось тоді лорд Редкліф, старший брат "жертви" і голова родини, по-справжньому занепокоюється. Йому доводиться облишити своє усамітнене існування в маєтку, яке він обрав після повернення з війни, і прибути в Лондон рятувати ситуацію.

Не варто й казати, що Кітті не в захваті від появи нової перешкоди. Битва двох розумів розпочинається.

Що мені сподобалось:

+ хитра й наполеглива героїня, яка знає, чого вона хоче, й не боїться ризикувати;

+ початок книжки — цукерочка, одразу чіпляє на гачок;

+ гарна хімія між головними героями: Кітті і лорд Редкліф поважають і доповнюють одне одного;

+ невеличка проблематика адаптації ветеранів до мирного життя;

+ авантюрна сюжетна лінія типу пан або пропав з моральним вибором наприкінці: отримати нарешті бажане чи вчинити по совісті?

Одним словом, з усього цього списку однозначний топ.

Five Kisses by Rachael Anderson

Лагідний ретелінг "Приборкання норовливої" Шекспіра. Міс Сара Мічем страшенно розчарувалася в своєму першому залицяльнику: той замість танцю з нею пішов цілуватися з іншою дівчиною. Вона настільки розгнівалась, що тут же зацідила йому в носа, за що отримала сумнівну популярність і прізвисько міс Мегера.

Минав час, та Сара затялася виходити заміж, але її батько не згоден видати молодшу дочку, поки старша неодружена. Тож потенційний наречений підмовляє торговця Іана Коллума засвататися до непідступливої міс Мегери, щоб отримати згоду батька на шлюб з молодшою дочкою.

Чи зможе Іан зацікавити міс Мічем? І що він робитиме, коли по-справжньому в неї закохається?

Розвиток подій набагато приємніший, ніж в оригінальній п'єсі. Хоча стосунки Сари та Іана починаються з розрахунку, вони досить швидко міцніють і стають щирими. Це історія про те, як важко довіритися знову після емоційної зради. І як іще складніше пробачити зраду тому, кому повірив.

Хоча після появи Іана стало очевидно, як далі розвиватиметься історія, не можу сказати, що мені було сильно комфортно читати її й розуміти, що те, що робить Іан, — це обман, який зрештою завдасть болю Сарі, навіть якщо він того не прагнув. Сам по собі герой показаний доволі достойним, але жорстока структура такого сюжету штовхає його до не зовсім гідної поведінки, щоб звести з головною героїнею.

Tempest in a Teapot by Kate Valent 

Шарлотта не очікувала, що стане нареченою заможного мага завдяки чарівному чайнику. Як же йому акуратно пояснити, що вона всього лиш донька пекаря, яка на дозвіллі пише детективні романи? Але Мартін вірить, що спільний смак у чаї — це хороша основа для успішного шлюбу.

Якщо по-чесному, це дуже затишна тризіркова романтична фентезюха. Але я додала ще одну зірочку тільки за це:

“Would you like more tea, Bertie?” Martin asked.
Betram settled his scathing look on his cousin.
“I’ve always preferred coffee.”
Martin’s face fell, a somber air overtaking him.
“Today truly is a dark day. I never knew you were hiding this many secrets from me.”

Я рідко бачу твори, де персонажі надають перевагу чаю. Всі зараз наче здуріли з тією кавою. Тому плюсики авторці, що написала цю абсолютно милу історію, де в центрі сюжету — чай і магічне чайне начиння.

Роман приємно нісенітний, любовна лінія — як я люблю, без надмірних страждань і кумедна, сюжет закручується довкола заздрісного кузена, який хоче підставити нареченого головної героїні, але він весь час з тріском провалюється. Мартін (якого й хочуть підставити) уперто ігнорує, що Бетрам йому заздрить й капостить, і висловлює своє розчарування тільки тоді, коли той зізнається, що більше любить каву. Я покотилася під стіл на цьому моменті хДДД

Коментарі

Популярні публікації