410. ​Тамзін Мерчант "Капелюшники"

Коротко про мої пріоритети: цю книжку написала акторка, яка грає Джорджіану Дарсі в "Гордості й упередженні" 2005 року. 

У цьому світі існують майстри галантерейних товарів: вони виготовляють магічні капелюшки, чоботи, годинники, рукавички. Вони можуть додавати сміливості, розуму, красномовства своїм носіям або навпаки їм шкодити. Секрети кожного ремесла передаються в родині і прискіпливо охороняються. Перед зустріччю з французьким королем майстрів просять виготовити вбрання миру для королівської родини. От тільки хтось намагається завадити їм і розпалити війну.

Водночас родина Капелюшників отримує прикру звістку: Просперо Капелюшник, батько юної Корділії, загинув у морі. Однак вона відмовляється у це вірити і намагається дізнатися правду про те, що з ним сталося. Водночас їй доведеться розплутати загадку лихого підступу: хтось краде важливі складові для вбрання миру у всіх майстрів, підбурюючи між ними ворожнечу.

Загалом, мила книжка з цікавим фентезійним світом. Орієнтована суто на середній шкільний вік. Бо, знаєте, є СШВ, яке універсальне за віком, і є СШВ-СШВ. Лиходій в цьому випадку дуже очевидний, неочевидне те, як мала Корділія та її друзі впораються з порятунком країни.

Це перша частина серії, адже ще зовсім неясно, що сталося з батьком Корділії і як його рятувати. В третій частині навіть пірати будуть.

У книзі багато симпатичних ілюстрацій, але найбільше мені подобається увага до деталей на обкладинці: і спереду, і позаду багато елементів (зірки, блискавки тощо), які виблискують.

Коментарі

Популярні публікації