398. The Work of Art by Mimi Matthews

Це було цікаво. Половину книжки здавалося, що читаю трилер, а не псевдоісторичний любовний роман хД

Я серйозно.

Головна героїня — молода жінка Філліда Саттертвейт з різнокольоровими очима та вірними псами. Коли помирає її дідусь, який був її опікуном, далекий родич забирає її до себе, щоб представити в Лондоні і видати її заміж. Як виявляється, він уже має на меті чоловіка — герцога Мореленда на прізвисько Колекціонер. Він обожнює різні рідкісні речі і готовий заплатити цьому дядькові за племінницю.

Тим часом Філлі зустрічає капітана Артура Гейвуда, який кілька років тому повернувся з війни в Іспанії зі значними травмами — фізичними і ментальними. Він більше не здатен ходити без ціпка, їздити на коні, стріляти, суспільство йому бридке, він не може терпіти своєї слабкості. Несподівано вони знаходять одне в одному розраду та розуміння. Щоб Філлі могла уникнути шлюбу з герцогом, Артур пропонує їй одружитися, і вони тікають в його маєток.

Але не все так просто. Адже про Колекціонера ходять моторошні чутки. Що він убив свою попередню дружину. Що якщо він не може щось отримати, то це не належатиме нікому. І справді, Артур отримує анонімну погрозу, і хтось підставляє нещасний випадок для Філлі. Читач трохи божеволіє разом із Артуром від усього цього саспенсу.

Романтична лінія приємна. Філлі має достатньо емпатії та терпіння до розбитого Артура, а Артур поділяє її вільніший стиль життя. Фінал щасливий, навіть здоров'я Артура значно покращується, що натякає на те, що: а) багато чого залежало від його ментального стану; б) йому потрібна була фізична терапія — хоча, якщо чесно, я була б вдячна, якби авторка додала конкретні досліджені деталі, а не просто збільшення прогулянок і практику стрільби. Йому ж реально було дуже боляче ходити, хіба для цього не потрібні спеціальні вправи й масажі?

Коментарі

Популярні публікації