286. Марк Кушнер "Майбутнє архітектури. 100 дивовижних будівель"

4/5
Третя прочитана мною книжка із серії TED. За побудовою матеріалу вона ближча до "Першого враження": тобто багато картинок і невеличкий супроводжувальний текст. Вона не стільки для фактажу, скільки для огляду того, що відбувається у сфері архітектури. Читач має залучити власну уважність, щоб уповні оцінити цю збірку.


Автор пропонує поглянути на витвори сучасної архітекторів (або майбутні проекти) з різних боків. Тут є споруди, спроектовані для важких природних умов, перероблені зі старих заводів, з фермами на дахах і навіть створені з пластикових пляшок.
Не можна не захоплюватися тим, як архітектори граються з формами, дизайном, матеріалами та технологіями будівництва. Просте доповнення до форм балконів може докорінно змінити уявлення про будівлю.
Із майбутніх проектів мене дуже зацікавив басейн +Pool, який планують встановити в Нью-Йорку за громадською ініціативою. Він буде знаходитися прямо на воді й щоденно поступово очищатиме за допомогою внутрішніх фільтрів річку. Це чудово, коли споруда не тільки виконує своє пряме призначення, а й має додаткові функції.
P.S. Так, я мрію про міста з будинками, в яких дахи складатимуться із сонячних панелей.
 

Коментарі

Популярні публікації