Комікс #4. Ізабель Арсено, Фанні Брітт "Джейн, лисиця і я"

5/5
Зараз дуже шкодую, що ще не читала "Джен Ейр", адже ця книжка неодноразово тут згадуватиметься.


Елен — звичайна школярка, яку цькують в школі. У неї немає батька, мати забезпечує її та двох братів, із компанії дівчата її викинули, ще й зайва вага надокучає. Всі ми були підлітками і знаємо, як це буває. В автобусі додому зі школи Елен читає "Джен Ейр" і захоплюється нею. Якби ж вона була такою, як вона!

Впродовж історії минає тривалий час від апогею цькування Елен до того моменту, як вона переборює свої комплекси і знаходить справжню подругу. Показуються різні сценки із життя дівчинки: школа, дім, стосунки з мамою.

Основний малюнок виконано в сіруватих тонах. Там, де Елен щось для себе виділяє, з'являється барва. Це лисиця, яку вона бачить у таборі, та сторінки про Джейн, а також щасливий фінал. Мені до душі і рослинні мотиви: вони з'являються у вигляді декору кімнати, рослин у горщиках, дерев та кущів на вулиці, на великих розгортах, де показуються емоції Елен.

"Джейн, лисиця і я" — це гірко-солодка історія, яка не може не зворушити ваше серце. Особливо якщо ви були (є) дівчинкою-підлітком )

P.S. Якщо знаєте, який переклад "Джен Ейр" найкращий, то пишіть у коментарях.

Коментарі

Популярні публікації