257. Філіп К. Дік "Людина у високому замку"

4.3/5
Коли прочитав книжку весною і пишеш відгук узимку Т_Т
Буду відвертою. Я прочитала цю книжку після того, як подивилася серіал. Від серіалу я була в захваті. І це ще одна причина, чому книжку потрібно читати першою. Бо в екранізації все було абсолютно не так! Включно з характерами героїв. Наскільки в серіалі вони більш привабливі, настільки в романі вони... ем, відсторонені і радше символічні.
Дія відбувається у Штатах після альтернативного закінчення Другої світової війни, в якій перемогли Німеччина та Японія і поділили між собою світ. Серед головних героїв: Роберт Чілден, який продає японцям американський антикваріат (яка класна відсилка на зворотню ситуацію в реальній історії), чиновник з торгівлі Нобуске Таґомі (а не Нобусуке, о май ґад), єврей Френк Фрінк, який є здібним майстром, та Джуліана, його колишня дружина, яка підчеплює німецького агента Джо і їде на пошуки автора забороненої книжки, Людини у високому замку.
І все таки після динамічного серіалу читати неквапливу оповідь Діка було непросто. Але воно було того вартим. Автор пропонує досить закручений фінал: герої усвідомлюють, що живуть у чи то вигаданому, чи то паралельному світі, а в іншому світі Німеччина програла. Тільки виникає питання, а чи не є той інший світ також несправжнім?
І знову дякую "Комубук" за гарну книжку: від тексту до оформлення — все прекрасно.

Коментарі

Дописати коментар

Популярні публікації