#13_читацьких_зізнань

Заразили)

1. Кажу, що не люблю жіночі романи, а я справді не люблю жіночі романи, але в школі на мобілці перечитала купу жіночого (і гумористичного) фентезі, після чого мене від нього нудить на все життя. Пробувала опісля щось із вподобаного тоді перечитати, закрила на перших сторінках. Не розлюбила тільки "Рік пацюка" Ольги Громико, який я навіть придбала і який не є таким вже й жіночим фентезі.

P.S. Хоча нагло спірачений англомовний янґ-едалт досі почитую, коли хочеться чогось зовсім легенького.

2. Збірки поезій даються мені важко. Читаю "Календар любові" Іздрика ще відтоді, як його тільки видали. Не знаю, як люди можуть читати їх повністю швидко. Недавно ще моя колекція поповнилася Стусом. Поезії вистачить мені ще надовго.

3. "Сильмариліон" — моя найулюбленіша книга в Толкіна.

4. Не фанатію від "Гаррі Поттера". Чекала на його закінчення, як і з будь-якою хорошою серією, але мене після останньої сторінки попустило.

5. А фанатіла я в школі від "Артеміса Фаула" Овена Колфера. Перечитувала ці книги (особливо перші) безліч разів російською, англійською, українською. Чекаю роками на обіцяну екранізацію. Типаж АФ став для мене найулюбленішим у книжках, і саме тому, певно, ГП так і не зміг мене зачепити, як інших. Пам'ятаю реакцію, коли я вперше прочитала АФ з бібліотеки: "Чорт, ця книга мусить бути в мене вдома!" Насправді тоді нові книги з'являлися в мене дууууууже рідко. Інколи мені вдавалося випросити в когось у подарунок, інколи я місяцями збирала по копійках або з нащедрованих грошей (гроші на днюху — не для того). Зрештою мені перших двох АФ подарував мій хрещений. І ще одного я купила недавно в новому українському перекладі. Мрію по колекцію оригінального АФ. Від Airman також не відмовлюсь.

6. Коли в українських перекладах виринає японець, зразу дивлюся, чи правильно передали його ім'я і прізвище. Професійне-манґоперекладацьке. Тут у мене є ціла рубрика неправильних японців.

7. Люблю комікси. Багато їх читаю. Особливо манґи, а зараз ще підсідаю на фізичні графічні романи на кшталт DC (Бетмееееен!). Але ніколи не роблю на них відгуки. Якби я робила відгук на кожен прочитаний комікс, то для цього довелося б створити окремий читацький щоденник. Колись намагалася скласти перелік улюбленої манґи, хоча я певна, що він має бути втричі більший, просто я ті назви не пам'ятаю. Також збираю колекцію коміксів, виданих українською. Донедавна вона чудово собі вміщалася на верхній полиці збоку, а тепер я з жахом передчуваю, що під неї знадобиться окрема полиця. І це ще в мене не всі.

8. Читаю по кілька книг водночас. Про деякі інколи забуваю, але потім дочитую. Читання "45" розтягнулося в мене на 3 роки, а Сюзанну Кларк в оригіналі ніяк не могла дочитати, поки в мене не з'явився планшет із Кіндлом.

9. Однак товсті романи люблю. І частіше таки за кілька днів їх прочитую.

10. Люблю книги, в яких іронізують із християнства і релігії загалом.

11. У школі я не змогла прочитати лише три програмні книги: "Дон Кіхота" (осилила лише 1 обов'язкову частину), "Божественну комедію" та "Злочин і кару". Після того, до речі, недолюблюю російських "великих" класиків-прозаїків. Мені "Хіба ревуть воли" навіть зайшли, але "Анну Кареніну" досі не переварюю.

12. Геграфічно маю особливу любов до Британії, Ірландії та Японії.

13. Не розумію людей, які захоплюються псевдопсихологічними і псевдофілософськими книгами, книгами про "життя", книгами про всі таємниці всесвіту, містикою, книгами про жіночу і всезагальнолюдську долю прямим текстом. А ще безкінечними "як стати успішним", "як навести лад у своїй голові", "як почати щось робити" і т.д. Вибачте.

Коментарі

  1. Сильмариліон - гарний вибір!
    Ближче до Миколая вийдуть у друк Листи Різдвяного Діда.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні публікації