226. Курт Воннеґут "Ґалапаґос"

4.2/5
Попри те, що роман вважається гумористичним, мені чесно було важко сміятися. Я бачила всі ці саркастичні жарти, правильно розставлені і прописані, але максимум могла всміхнутися. Можливо, я просто була не в тому настрої, але... У мене склалося враження, що оповідачу — вигаданому чи ж справжньому — просто хотілося кричати від відчаю, знаючи, що його ніхто не почує, тож він вирішив прикритися комічним. І хай він певен майже на 98%, що нічого не зміниться, але все ще десь жевріють ті 2%, які твердять, що надія є. Зрештою, навіщо було б кричати, якби ти не хотів, щоб тебе почули?
Це мій перший роман у Воннеґута, і якесь таке враження він на мене справив. "Бойня", до речі, в мене стоїть вже давненько, але через те, що мені набридла воєнна тематика, я вирішила її відкласти, щоб ось так зустрітися з іншою книжкою цього автора.
Я майже переконана, що Курт Воннеґут не увійде до переліку моїх улюблених письменників. Але читати я його ще обов'язково буду, бо пише він надзвичайно добре. Від структури і до сюжету — у нього все працює, як годинник. Немає жодної зайвої детальки, і водночас йому вдається застосовувати цікаві прийоми, як-от зірочки для тих персонажів, які мають померти.

Українське видання досить непогане. Переклад ще 90-х років, оформлення неочікувано з кольором, і титульна сторінка у формі ДНК — дуже оригінально. Єдине, що мені таки не сподобалося в перекладі, — це японці. Ну немає в японській мові "г", немає. Правильно прізвище має писатися ХіроҐУчі (або Хіроґуті, якщо вже псевдополіванівкою), але не Хірогуті, і аж ніяк не "Гокубі", коли він "Ґокубі". Я не розумію, куди взагалі літера "ґ" звідси поділася. Ооох. Принаймні поповнила свою колекцію "неправильних японців".
Пригоди Ґалапаґоса: Сфотографувався з місцевим політиком
Також мій огляд (менш емоційний, більш суттєвий) можна читати на сайті "Світ Фентезі"http://svitfantasy.com.ua/articles/reviews/2017/u-vsomu-vynen-velykyj-mozok.html

Коментарі

  1. Я уже прикупив усі книги цього автора українською, але руки ще не дійшли )))

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні публікації