218. Lemony Snicket 'The Vile Village' (A Series of Unfortunate Events #7)

4/5
Ну капець, знову трупи. Але цього разу інтригує — вбили певного Жака Снікета, який, вочевидь, пов'язаний якось із оповідачем, Лемоні Снікетом. Яка ж розгадка у цієї таємниці? У Жака на щиколотці теж було око, як і в Олафа, але він видається непоганим хлопцем.
Книга починається з того, що трійця Бодлерів бачить серед потенційних опікунів селище V.F.D. і одразу ж вирішує туди дістатися, щоб врятувати Квоґмірів (сподіваюся, я це правильно розшифрувала). Селище це повне воронів і керується радою старших, а також величезною книгою божевільних правил. Діти мають виконувати доручення всіх жителів, а селять їх до Гектора, який хоч і хороший, але, як і всі дорослі в цій серії, абсолютно ненадійний. Покластися Бодлери можуть лише на себе.
Тим часом у селищі з'являється Жак Снікет, якого помилково сприймають за графа Олафа та вирішують спалити живцем. На ніч його кидають до в'язниці, а на ранок знаходять мертвим. У цьому вбивстві Олаф, який ховається за личиною детектива, звинувачує Бодлерів, і ця історія одразу ж розходиться по місцевим газетам. Вайлет, Клауса і Санні також засуджують до страти, але втекти від божевільних дорослих їм вдається. Цікаво письменник включає сюди психологію натовпу, показуючи, наскільки думкою людей легко керувати.
Що ж, до наступного місця поневірянь дітлахів!

Коментарі

Популярні публікації