184. V.E. Schwab "A Darker Shade of Magic"

4.3/5
Джессі ЗеРідер мав рацію! Вікторія Шваб пише дуже цікаве YA чтиво! І, буду чесною, я взялася читати трилогію "Відтінки магії" через... ці неймовірні обкладинки. Ну вміють же люди робити)
Отже, сюжет. Маємо чотири Лондони: Сірий, Червоний, Білий та Чорний, останній з яких було зруйновано. Фактично, це різні світи, між якими тепер можуть подорожувати тільки антарі — маги з особливою силою. Келл і є таким чаклуном, який стоїть на службі корони Червоного Лондона. Антарі заборонено проносити між світами будь-які речі, окрім королівських листів, але Келл тишком збирає різні дрібнички, і одного разу це зіграє з ним злий жарт, закручуючи всю історію.
Десь перші сто сторінок не було якоїсь конкретної інтриги, автор просто знайомила читача із всесвітом та героями: Келлом з його курткою, яка має більше сторін, ніж дві, Раєм, харизматичним принцом Червоного Лондона і його названим братом, та Лілою, злодійкою із Сірого Лондона, яка мріяла стати піратом і спізнати справжню пригоду. Але завдяки веселим діалогам занудьгувати не вдавалося.
Історія попри все вийшла доволі кривава. Це не та книжка, де герої страждають від того, що їм доведеться забруднити свої руки. Чого тільки вартий епізод, коли Келл розповідає Лілі про викрадення Рая. Хоч принц врешті і пробачив злочинців, але не антарі.
Особливо кровожерливістю вирізняється Білий Лондон, яким правлять двійнята Астрід і Атос Дейни. В кінці через них бал на честь дня народження Рая обертається місивом. А про їхні забавки зв’язування чужої душі я взагалі мовчу.
Але це все комбінується з теплими стосунками між Раєм і Келлом, захопливим знайомством Келла і Ліли.
Закінчилося все більш-менш позитивно (хоча Голланда шкода), ніби ось і фінал, та далі буде. Дуже цікаво, який ще конфлікт кине авторка в цей світ.
До речі, я так і не зрозуміла, який тут має вийти пейрінг. Келл/Ліла? Рай/Ліла? Келл/Рай? хддд Одним словом, сідаю за продовження. Цього разу не вдалося побачити Чорний Лондон. Можливо, наступного разу? Чи підемо за межі Лондонів? Можливостей лишається явно не на одну книгу.

Коментарі

Популярні публікації