153. Чарльз Діккенс "Великі сподівання"

4.8/5
Чарльз Діккенс, як і Дюма, автор невмирущий. І якщо ви гадаєте, що його творчість закінчується "Різдвяною піснею" та "Олівером Твістом", то ви помиляєтеся.
"Великі сподівання" — це динамічний роман із нотками авантюри, романтичною та психологічною лініями, а також з непідробним британським гумором. Усі персонажі харизматичні й живі, а дружбою Піпа з Гербертом і Вемміком неможливо намилуватися.
Великі сподівання є у кожного з нас. Та чи справді вони того варті? Чи слід нам наосліп гнатися за своїми бажаннями? І що станеться, якщо ці сподівання не справдяться? Ці питання не раз постають протягом всього роману.
Оповідь побудовано чітко, як годинник. Інтрига підігрівається на постійному вогні, а несподівані повороти перевертають наші очікування з ніг на голову.
Звісно, сучасний уважний читач одразу запідозрить, де щось не те. Однак він до самого кінця не буде знати всієї правди, і це дуже класно.
Дуже видно, що кінець автор хотів зробити песимістичним. Але в нього це не вийшло, на жаль чи на щастя ) Я б рекомендувала цей роман всім, хто хоче насолодитися якісною прозою і провести кілька вечорів за захопливим чтивом. Ви тільки уявіть: за вікном валить сніг, а перед вами відкривається готичний світ Діккенса...

Кілька ілюстрацій з міс Гевішем:



Коментарі

Популярні публікації