121. Владислав Івченко, Юрій Камаєв "Стовп самодержавства, або 12 справ Івана Карповича Підіпригори"

4/5
І друга книга з тих, що мені радила і люб’язно надіслала Інна (ака Роксанда). Ця мені сподобалася набагато більше, аніж попередня. Іван Карпович представляє собою доволі симпатичного персонажа. Спершу дивуєшся, що книга про дурника, але потім розумієш, наскільки цей чоловік розумний, щоб грати простачка.
Незважаючи на те, що Іван Карпович вельми кмітливий, його політичні погляди не надто виходять за дозволені. Він чітко слідує наказам, не дозволяючи собі захоплюватися ідеями бунтівників. Хоча й не скажеш, що він відчуває до них якусь неприязнь, у деяких випадках можна прослідковувати з його боку навіть співчуття і симпатію.
Оповідання побудовані на окремих сюжетах, однак пов’язані між собою однаковими персонажами, як, наприклад, штабс-капітан Мельников (теж, до речі, яскрава особистість). Детективні оповідки не позбавлені гумору та іронії, тому читати вельми цікаво й весело. Атмосфера і світ книги зачаровує.
Історія Івана Підіпригори уповні розкривається в серії "Найкращий сищик імперії". Рекомендую усім шанувальникам іронічного детективу.

Коментарі

Популярні публікації