15. Анджей Сапкоський "Вежа блазнів"

Давно вже прочитала, а відписатися забула))) Книга чудова, у автора - свій оригінальний стиль. Доки читала, майже вивчила латину:-D­
Проте люблю більш мужніх героїв, ніж Рейневан.

Під час церемонії знайомства Горн і Шарлей довго придивлялися один до одного, примружуючи повіки і покусуючи губи. Було видно, що натрапив пройдисвіт на пройдисвіта і шельма на шельму. Причому це було видно настільки виразно, що жоден із пройдисвітів ні про що іншого не запитав.

Обожнюю Сапковського з його влучними описами!:-D­
               
 Історія фан-арту від СапковськогоB-)­

"Картина була майже зовсім готова і зображувала святого Себастьяна. Але Себастьян на картині досить принципово відрізнявся від звичних зображень мученика. Звичайно, він так само стояв під стовпом, так само натхненно посміхався, незважаючи на численні стріли, встромлені в живіт і торс ефеба . Але власне тут схожість закінчувалася. Тому що цей Себастьян був зовсім голий. Його грубезний інструмент звисав так імпозантно, що картина ця в будь-якого чоловіка мусила б викликати почуття власної неповноцінності.
— Спеціальне замовлення, — пояснив Шимон Унгер. — Для монастиря цистерціанок у Тшебниці. Прошу, панове, до індергмашку".
               
 "- Адже це, як-не-як, Вінцентій Акслебен власною персоною, magnus experimentator et nigromantus . Знання про магію йому напевне не бракує. Це майстер. Тож він має право бути дещо екстравагантним.
- Яке складне слово, - скривився Фраундіншт. - У Малій Шмедаві, моєму селі, на таких, як Акслебен, не казали: “екстравагантний”. Казали просто, невибагливо і звичайно: сраний надутий хам".
(Сапковський "Божі воїни")
Обожнюю цього автора за такі моменти!:-D­

Коментарі

Популярні публікації