223. As Old as Time by Liz Braswell

3.3/5
Купилася на а) ретелінг (якраз перед прем'єрою "Красуні й чудовиська); б) коментарями читачів, що авторка стала писати краще. В принципі... було те, що мені сподобалося. Красуня і Чудовисько більше як сайд-сторі навіть. Ні, в Бель щось є, а от Чудовисько дитьо-дитьо.
Гаразд, про "сподобалося". Це історія батьків Бель: Моріса і Розалінди, а також одного королівства, перш ніж воно зникло. Авторка пропонує нам країну з французьким мотивом, в якій ще лишилися чаклуни і чаклунки. Звісно, між ними і простими людьми віками траплялися конфлікти, але цього разу почалося майже расистське винищування. Так-так, маємо навіть шаленого науковця, який поклав життя, щоб витягти хворобу-магію із людей і "вилікувати" їх. Розалінда була тією чаклункою, яка наклала закляття королівство. Але зробила вона це з відчаю, коли її друзі загинули, король з королевою проігнорували благання припинити безумство, а вину за чуму звалили на чаклунів. І це закляття мало глибший сенс, щоб порятувати тих, хто має дар. Книга побудована так, що Бель за класичним сюжетом потрапляє до Чудовиська в полон, і намагається разом із ним розплутати загадки минулого.
Чесно кажучи, романтична лінія між ними виглядала дещо безглуздою, Ґастона ще приплели (хоча він зіграв свою роль з лікарем),  але все це розслідування було цікаво читати. Хоча я не дуже розумію, навіщо писати ретелінг "Красуні й Чудовиська", якщо так мало виписувати, здавалося б, головних персонажів. Утім... роман має вердикт читабельно з мінусом. Завдяки Морісу, Розалінді та їхнім друзям. 

Коментарі

Популярні публікації