222. Frostblood by Elly Blake

3/5
Випадково обрана книжка. Не те щоб зовсім погано, але... Можна було краще, навіть як для підліткового фентезі. Хоча світ доволі непоганий, з передісторією. Якщо коротко, то є люди крижаної крові і є люди вогненної крові. Між ними досить давно триває ворожнеча, і побутує версія, що це все через прокляті трони володарів країв. Рубі вогнем у крові не пощастило народитися серед крижаних. Таких, як вона, не вважали за людей, кидали за ґрати і вбивали. І ось вона спалилася, вибачте за мій каламбур, тож солдати прийшли в її селище, вбили її матір, спалили все до біса, а саму її посадили до в'язниці. Якось не дуже весело. Завдяки сильному дару їй вдалося довго прожити, і тут прийшли два невідомі кригокровні, які витягли її в обмін на те, що вона нібито вб'є короля. Далі діялося щось на межі цікавої історії і фейспалму, впереміжку з романтичною лінією. І от скажіть мені, хто з перших же слів Аркуса не запідозрив у ньому як мінімум дворянина? Одним словом, те, що він виявився принцом, взагалі не здивувало.
Головна героїня дуже... імпульсивна. Але принаймні тут видно, що вона вчиться, а не як в "Uprooted" Наомі Новік — гоп! і ти вже супермайстер 80 лвл. Та вбиває вона легко, незважаючи на те, що все життя допомагала матері з лікуванням людей, навіть є сцена, де Рубі ризикує, щоб врятувати маленькій дівчинці життя. Не знаю, у Шваб он теж всіх направо й наліво вбивають, але там це якось нормально вписується. Щодо Аркуса... знову ж таким, не все так погано, як в "Uprooted", та все ще відчувається присмак шаблонності.
Брата-короля рятували-рятували і не врятували... Помічниця-дворянка якась мутна, важко було зрозуміти її мотивацію...Стрьомне вирішення конфлікту із солдатом, який вбив матір Рубі...  Що тут скажеш. Читати можна, але чи треба?

Коментарі

Популярні публікації