193. Ерін Гантер "Вогонь і крига" (Коти-вояки #2)

4/5
Друга частина із циклу про "Котів-вояків". Якісно краща за першу, на мою думку. Але все по-порядку.
Вогнесерд став повноправним вояком, і ось вже йому довіряють важливі завдання, як-от повернути Вітряний клан додому, та навіть дають тренувати новака. Здавалося б, на нього чекає визнання, та не все так просто. Стосунки між ним і Сіросмугом охолонули, бо той закохався у кішку з Річкового клану, який вороже налаштований проти Громового. Він марно намагається вмовити друга облишити небезпечні побачення, але той не слухає його. Ще й Тигрокіготь все більше викликає підозри, і Вогнесерд почувається в клані зовсім самотнім та чужим.
Обожнюю такі ситуації, де персонаж гостро переживає якийсь внутрішній конфлікт. Що не кажи, а роман тримає в напрузі. Вогнесерд відчуває брак розуміння і починає спілкуватися зі своєю сестрою, кицюнею, яка ось-ось має народити. Ці зустрічі його також тривожать, він розривається між вірністю клану та теплими розмовами з родичкою. Ти автоматично ставиш себе на його місце: а як би я вчинив у такій ситуації?


Сподобалося також, що Пісколапка змінилася. Якщо у першій частині вона сприймається вороже, то в цій відчувається зрушення характеру. У "Вогні і кризі" загалом персонажі розкриваються набагато ширше, інколи оповідаючи про позитивні сторони, інколи, на жаль, про негативні.
З’являється і новий герой — кошенятко з-поза клану Хмарко, яке, схоже, неодмінно відіграє важливу роль у подальших подіях. Пророцтво залишає по собі інтригу, тож чекаю на наступні книги.

До речі, тільки в цій частині помітила, що всі новаки мають імена, які закінчуються на "-лап". Перекладачі і дизайнер ті самі, тож видання за якістю не погіршилося: все той же приємний переклад і гарне оформлення. У подарунок отримала закладинку і пакет (міцненький) із фірмовим котом. Початок колекції книжкових торб покладено :)

P.S. Попри те, що коти складають враження "дитячої книги", це все ж таки Young Adult. Навіть не підліткова, а підлітково-молодіжна. Абсолютно адекватно читається як у 12, так і 21 рік. Протестовано на трьох піддослідних, мррр.

Коментарі

Дописати коментар

Популярні публікації