178. Lemony Snicket 'The Ersatz Elevator'

4/5

Шоста частина, майже половина! Бодлерів знову віддають новим опікунам, цього разу ніби "нормальним", багатіям Езме та Джерому. Раніше вони не могли їх взяти, бо сироти були out, але тепер вони in, тож welcome! come in. Тепер Вайлет, Клаус та Санні мають пристойне житло на 50 поверсі з кімнатами для кожного, от тільки добиратися туди треба пішки, бо ліфти are out.
Джером представляє тут дорослого без характеру, який ніби і хороший, але реальної підтримки від нього не дочекаєшся, власний спокій йому дорожчий. А Езме... виявляться послідовницею Олафа, що було досить і досить неочікуваним, адже зазвичай найбільшого удару завдає саме Олаф.
А як Бодлери по шахті лазили, у мене аж серце завмирало! Особливо коли Санні наверх зубками-зубками вибиралася. Оце було справді моторошно. Автор остаточно закріплює в цій частині думку, що покластися сестри з братом можуть тільки один на одного, і це вони мають почати полювати на Олафа, а не тікати від нього.
Продовжує розкриватися і характер містера По. Він не просто дурний дорослий, він дурний дорослий, який зосереджений тільки на собі, і його інтелект все нижче падає.
Інтрига "Нещасливих подій" досі триває, а трійнята-двійнята, на жаль, іще неврятовані. Що ж таке V.F.D. і чому підземний лабіринт веде до маєтку Бодлерів? Здається, Лемоні Снікет вирішив притримати відповіді на ще одну чи кілька частин.

Коментарі

Популярні публікації