Пост піратства

Більшість книг, які читаю, я намагаюся купувати з двох причин: бо люблю паперові книги більше і поважаю авторське право. Однак не завжди вдається цих принципів дотримуватися (з різних причин), тому поділюся тут своїми піратськими ресурсами.

1. Гуртом
http://www.hurtom.com/portal/
Гуртом толока — один із найбільших і найкращих торент-трекерів України. Тут можна знайти досить багато сканованих україномовних книг і періодики, а також деякі неофіційні переклади. Я не підтримую миттєве сканування українських новинок, однак буває, що старі видання можливо роздобути лише на Гуртомі.

2. Чтиво
http://chtyvo.org.ua/
Вільна онлайн-бібліотека україномовної літератури. В дечому повторює матеріал Гуртому (не знаю, хто у кого здирає), але звідси простіше завантажувати, а також існує невеликий поділ на основні жанри.

3.  TWIRPX — Все для студента
http://www.twirpx.com
Містить велику бібліотеку навчальних матеріалів на найрізноманітнішу тематику, а також художню літературу іноземними мовами. Інтерфейс сайту російський, однак наповнення широко мультимовне.

4. EX.ua
http://ex.ua
Вибір книжок тут не надто широкий, але інколи можна знайти несподівані цікавинки, особливо англійською.

5. BookBub
https://www.bookbub.com/home/
Це не піратський ресурс, а розсилка новин про безкоштовні книги на популярному сервісі Amazon. Звісно, на бестселери така пропозиція не поширюється, але час від часу можна знайти собі щось цікавеньке.

Коментарі

Популярні публікації