97. Стівен Кінг "Містер Мерседес"

4.9/5
Я знала, що це буде епічно, лиш подивившись буктрейлер. І я не помилилася!
Перед нами стара історія боротьби досвідченого поліцейського і схибнутого злочинця, тільки у Кінговському стилі. Тобто тут, як завжди, будуть секс, наркотики і рок-н-рол збоченці, алкоголіки і психи. Та й музика. Багато музики, навіть класика.
Однак читати детектив, написаний Кінгом, дещо дивно. Напевне не скажу, бо я читала не так багато його творів, але порівняно з попередніми своїми книгами, пан Стівен перейшов на більш динамічний стиль. Не скажу, що мені не подобається, але трохи незвично (тому 4.9). Варто дочекатися укр. перекладу "Воно" і порівняти.
На зустрічі кінгоманів на Форумі видавців пролунала скарга, що це найнудніша книга Кінга, особливо перші 50 сторінок. З чим я не можу погодитися, бо від початку і до кінця книга тримала в напрузі.
До речі, про КСД. Усе круто, але знову коректор на роботі спить. Хоча у "Містері Мерседесі" помилок і менше, ніж у тих виданнях, що мені довелося читати.
Ну добре, ближче до справи, тобто до сюжету безпосередньо. Якусь цілісну рецу писати настрою нема, тому пройдуся по позитивних моментах:
+ комп’ютерні технології, вііі!
+ "живий" антагоніст;
+ постійна інтрига, саспенс;
+ проблема людини, що живе роботою.
Але айподи в мене ну ніяк не в’яжуться з Кінгом, хоч ти трісни! Якийсь когнітивний дисонанс)

На черзі, я думаю, буде "11/22/63" з жовтневої стипендії і "Воно", як з’явиться у зимовому кварталі. Люблю читати Кінга :)

Коментарі

Дописати коментар

Популярні публікації